Activiteiten

Grondstructuurverbetering door Megrowwormen

Als leverancier van Megrowwormen biedt Megrow haar klanten een belangrijke schakel in de invulling van het totale bodemvoedselweb. Megrowwormen zijn een onmisbaar deel van het bodemleven en voeden zich met dood, plantaardig organisch materiaal. De wormen zorgen voor grondstructuurverbetering, wat de bodemvruchtbaarheid vergroot en de vruchtopbrengsten in de toekomst verhoogt. Door de activiteiten van de wormen in de bodem worden de organische bestanddelen omgezet en verspreid, waardoor een herverdeling van organismen in de grond plaatsvindt.

In de bodem worden door de wormen gangetjes gevormd, die zorgen voor een verbetering van de waterdoorlatendheid en de aanvoer van lucht en zuurstof. De holten die zo ontstaan variëren in grootte, wat een noodzakelijke voorwaarde is voor het verkrijgen van een goede lucht- en waterverhouding. De wormen scheiden slijmstoffen af, die een bindmiddel vormen tussen de minerale bestanddelen. De gangetjes in de grond worden zo met huidslijm aangesmeerd, waardoor de stabiliteit van de structuur wordt verhoogd. Een gezonde en groeizame bodem is te meten aan de activiteit van het bodemleven. Ziekten, schadelijke schimmels en plagen krijgen minder kans bij een goede evenwichtige bodem met een gezond bodemleven. 

Humus als voedsel voor het bodemleven

De organische stof die zich in de bodem bevindt, is het voedsel voor al het bodemleven. Megrow levert humus om dit bodemleven te voeden en de bodemstructuur te verbeteren. Wij bieden de mogelijkheid tot het mengen van diverse grondstoffen op maat. In de biologische glastuinbouw is onze ”Megrowstructuur” een veelgebruikt humusmengsel.

Bent u geïnteresseerd in één van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend advies.

 

Biodone
Biodone USA
Megrow
The Dutch Nightcrawlers
Webshop
BiDuPro